2011-01-26

hej!

förlåt för att jag har uppdaterat dåligt nu men jag är sjuk så jag har ingen ork och efterdom jag inte rider nu så känner jag att det inte finns så mycket att blogga om...

men jag ska förmodligen rida wille på fredag och skavsåret blir bättre, det är nästan sjukt hur fort det läker, men det är ju bara positivt.

om ni vill att jag ska skriva om någonting speciellt nu när jag inte rider så kommentera gärna och skriv vad ni vill veta!


side by side...

kram therese!

2011-01-24

en liten bildbomb:









hope you like!

kram therese!

2011-01-23

hej!

jag är så glad så just nu! för willes skavsår är nästan borta nu eller det har blivit sååå mycket bättre nu så om nån dag kanske jag kan rida igen! :D

nu är det ju också bara 17 dagar kvar innan jag får börja hoppa men jag kommer inte få börja vara med i hoppspec förän början av mars men det är inte så länge kvar det heller! :)


^ wille som travhäst

kram therese!

2011-01-21

fick en anonym kommentar (men jag vet vem det är) där det stod på ett ungefär:

hur kunde du inte upptäcka skavsåret :o
stackars häst...

jag mår faktiskt dåligt över att jag inte upptäckte det tidigare men om du skulle se det i verkligeheten så skulle du förstå varför jag inte upptäckte det direkt..
det sitter riktigt under kotan så att det inte syns när man borstar och han har inte ömmat när jag har borstat där och när man kratsar hovarna så ser man det inte heller så därför såg jag det inte direkt, men det är faktiskt gansa nytt och det läker snabbt och bra.
och alla människor gör misstag hela tiden.. och om du skulle komma fram personligen och fråga mig så skulle då förstå hur det känns för mig...
jag vet att man inte ska ta åt sig, men kan bara meddela att den här kommentaren tog hårt på mig eftersomjag redan mår dåligt pga av min sena upptäckt, så om din mening var att idotförklara mig och få mig att må dåligt så har du lyckats...

2011-01-20

hej!

nu har jag varit ute och tagit hand om min skadade häst...
hans sår som han har fått när han har trampat sig såg jättebra ut och han har inga känningar från det så det 'r possitivt!
men hans skavsår ser inte så trevligt ut med det har faktiskt redan blivit lite bättre men det lär ta ett tag innan det blir helt bra, hoppas bara inte det tar för lång tid, mamma ska till stan och köpa lite saker så vi ska mixtra med mina boots så jag kanske kan rida även om han har skavsår.

här kommer bilder på skadorna:

detta är såret han har från att han trampa sig


där har ni en bild på hans skavsår...


lite mer saker att använda än vanligt...

kram therese!

2011-01-19

hej!

idag så sover jag i stan igen, jag kommer nog göra det varje onsdag för att kunna ta mig till ersmark på torsdag morgon.
så jag har alltså inte varit hemma och kunnat kolla wille men mamma skulle göra det och hon har inte hört av sig så det är nog inget problem men jag är ändå orolig...

i morse när jag släppte ut honom ömmde han lite vid såret men han såg inte halt ut eller någonting så det var possitivt..

nu hålle jag verkligen alla tummar att det inte kommer att bli någonting!!



kram therese!

2011-01-18

hej!

idag blev det ingen ridning för wille har trampat sig i hagen. det är inget allvarligt men jag vill vara på den säkra sidan så han får vila idag sen får vi se hur det är imorgon.
sen har jag också märkt att wille har fått världens skavsår av mina gummiboots och när jag tittade närmare på dom så såg jag en liten kant längst upp som förmodligen är felet så vi ska antingen tejpa eller sätte dit någonting mjukt så han slipper få mera skavsår.

jag hoppas vekligen att skavsåret ger sig och att han inte blir halt pga att han trampade sig för nu när jag äntligen får börja rida igen sitter det inte bra med att han ska behöva stå...
menmen huvudsaken är att han mår bra.

nu ikväll har även jag och mamma plumsat i 1m snö i ca 20min för att gräva fram hagen, för det har kommit så mycket snö så tråden nästan var under snön, men mitt i allt så åkte mina overallbyxor upp så jag fick all snö i skorna.. inget att rekomendera..

¨
såhär såg mina långkalsonger ut efter att jag hade plumsat i snön...

kram therese!

2011-01-17

hej!

har just kommit in från stallet där jag nattade hästarna för kvällen.
dagensridpass blev som sagt på ridbanan och i början så trodde jag att wille var ofräch men när jag travade  och kollade och då syntes det ingenting så jag bestämde mig för att rida.
han var väldigt pigg i början men efter att fått galoppera av sig blev han lugnare med jag insåg idag att wille inte längre kan fatta vänster galopp han tar hela tiden korsgalopp så det blir vårat träningsmål dom senaste veckorna, att få honom att fatta rätt galopp på en gång.
annars så gick ridningen jättebra, jag är verkligen stolt över honom!



kram therese!

2011-01-17

hej!

nu ska jag snart ut i stallet och rida wille, nellie ska rida skrutten samtidigt och det blir ett pass på ridbanan. för min del kommer det att bli dressyr och kanske lite miljöträning.

uppdaterar när jag kommer in igen!

kram therese!

2011-01-16

hej!

idag kom michelle till mig och vi bestämmde oss för att fara och rida så vi kollade med nellie om micheller fick rida på skrutten och det gick så vi tog in hästarna och fixa allt sen så for vi ut och båda hästarna skötte sig jättebra. det blev inget jobbigt pass eftersom skutten har stått några dagar så vi tog det bara lugnt med båda hästarna var glada att få komma ut.


bild på våra fina outfits idag när vi var påväg ut

kram therese

2011-01-14

hej!

idag blir det tyvärr ingen ridning för min och willes del för vi ska till piteå och fira min kusin som fyller 18år idag så GRATTIS till honom.

imorgon har jag planer på att fara ut och rida för att han ska få springa av sig ännu mer energi. men vi får se vad det är för väder och vind.


you are my heart and soul<3

kram therese!

2011-01-13

hej!

idag är jag nog sveriges lyckligaste flicka! jag fick nämligen rida för första gången på riktigt idag!

vi var ju på kdrf med stallet idag och jag skulle få rida med dom och jag fick rida monami, vi hade en mjukgörande övning där man ska ställa åt olika håll och gå på volter och i början var hon väldigt seg och ville som inte riktigt jobba ordentligt men efter galoppen så hade hon fått mer energi och han förvandlades till en ny häst typ, hon var så mjuk och fin att jag typ satt och log medans jag red.

sen när jag kom hem så gick jag och hämtade wille i hagen och gjorde honom i ordning i stallet och sen for jag ut efter byavägen. jag körde lite intervallträning med han det blev bara tre galoppintervaller men det var tillräkligt för honom för på slutet blev han väldigt busig så då red jag till en uppskottad plats där jag travade och galopperade i båda varven och han var så fin, så fin. jag blev så himla lycklig! hur kan man börja sin första riddag bättre?!


monami

kram therese

2011-01-12 -- ÄNGLAVAKT

hej!

skulle nu berätta varför jag tycker att jag har änglavakt:

idag på skolan så hade vi skolstallet och då skulle vi köra intervallträning med hästarna och jag skulle köra skotten ( scot corn ) och emma skulle köra honom före mig och det gick jättebra han var lite pigg och sen var det då min tur, han verkade lite taggad fortfarande men det gick bra och då skulle vi ju då köra intervallerna och när vi just börjar att öka takten så börjar han sparka bakut hur många gånger som helst och jag blir livrädd att han ska lyckas sparka mig i ansiktet eller magen eller vad som helst men sen helt plötsligt så fastnar hans ben uppe på vagnen och jag inser att om han inte får ner sitt ben så kommer han stupa och och vagnen kommer att flyga...
men han lyckas som tur var att sparka ner träbrädan som är längst upp så han får ner sitt ben men han haltade efter det så tog ingemar skotten och körde hem honom och då skulle jag ta prinsen så att jag skulle få köra en intervall till och då var amanda och palmen ( palm beach ) framför mig och då gör han samma sak som skotten.. han sparkar bakut och fastnar med benet i vagnen men han får panik så han hoppar in i en snödriva och amanda flyger ur vagnen och palmen försöker ta sig därifran men han sitter fast i den meterdjupa snön så när tage har lämnat bort sin häst så försöker han ta av palmen vagnen men helt plötsligt så hoppar han upp ur snön upp på vägen och "skenar" iväg med tippad vagn, men dom fick tag på han efter en bit och han var inte så mycket skadad, lite sår på benen...

därför tycker jaf faktiskt att jag har änglavakt för jag hade kunnat sitta i rullstol nu, och alla gånger jag har gjort med illa bland hästar så har jag haft tur i oturen så jag tror faktiskt att jag har en ängel där uppe någonstans som skyddar mig och det är jag TACKSAM för!



kram therese!

2011-01-11

hej!

här kommer en liten "önskelista" eller vad man ska säga på saker som jag vill ha:



kram therese!

2011-01-11

hej!
 
sorry för att det inte blev ett inlägg igår men jag var med michelle så jag hade inte tid att sitta vid datorn menmen.
igår fick iaf wille vila igen för ridbanan var inte skottad och det var för mörkt för att rida ut, sen kóm jag även hem så sent från reko.

idag så har jag tänkt rida wille iaf men jag vet inte om det bara blir på banan eller om vi far ut en stund.



kram therese!

2011-01-09

hej!

sista dagen på lovet, känns både skönt och dåligt.

idag så for jag ut och red på wille så han skulle få springa av sig lite grand och det gillade han verkligen men det gillade inte jag lika mycket ^^ när vi galopperade så fick jag snö i ögonen så jag inte såg någonting och det gjorde så ont med dom små snöflingorna så mina ögon tårades så jag såg ännu mindre då, men när han hade galopperat av sig de värsta av energin kunde han lugna ner sig och ha ett mycket bättre tempo och då blev det inte lika farligt med snön, men i fortsättningen blir det skoterglasögon om jag ska ut och rida då det snöar mycket ^^
imorgon är det skola och sen ska jag och träna på reko så det blir ridning hemma på ridbanan efter middagen, jag tror att jag ska jobba mycet med galoppfattningarna så han får tillbaka sina rumpmuskler igen efter sin "vila".


från ida-kursen i oktober

kram therese!

2011-01-08

hej!

jag har jättedåligt samvete idag för wille fick vila igen... inte ok av mig, men jag har känt meig så slut sen jag kom hem så jag har helt enkelt inte orkat..
men imorgon tar vi nya tag! då sa jag nog ut och rida för det skulle bli varmare imorgon så då passar det bra! hoppas bara på att han inte är för laddad då jag måste rida barbacka och jag har inte världens bästa balans så vi håller tummarna på att jag ska överleva!:D

nu kommer en film från i förrgår då wille var lite busig eller vad man ska säga när han var själv i hagen:


btw så tyckte jag även att detta nya schabrak från höks var ganska snyggt!
vad tycker ni?

kram therese!

2011-01-07

hej!

idag blev det så att wille fick en vilodag för jag hade inte tid att rida och sen har det ju inte heller varit så roligt väder, har kommit ca 10-15cm snö här.

när vi hade tagit in hästarna så skulle jag strecha wille eller göra "trick" med han och när han gjorde rätt så fick han godis och sen när jag skulle borsta av honom och kolla igenom honom så trodde han hela tiden att han skulle få godis igen så han böjde och töjde och väntade på att han skulle få godis men det kom ju inge godis så då blev han lite småsur, haha=)

imorgon vet jag inte heller om jag kommer att hinna rida för jag kommer vara borta hela förmiddagen så vi får se om jag hinner före eller efter middagen annars får jag se till att bra longera honom eller någonting så han iaf får röra på sig lite grand.

nu är det bara 5 dagar kvar innan jag får börja rida igen! jag är så GRYMT taggad!


bild från åsa-kursen

kram therese!

2011-01-06

hej!

idag blev det bara en skrittur för wille eftersom det blev ganska mycket för honom igår.
jag for inöver formmyran en bit det blev ca 40min skrittur men i mitten så fick han trava en liten bit men det var så lite.
han tyckte att det var jättekul att få komma ut igen för det är ju över 6 veckor sen han fick fara ut och bli riden, så han njöt verlkligen. kul att se!

imorgon vet jag inte om det blir någon ridning det beror på om jag hinner för det är mycket som ska hinnas med imorgon, annars kanske det blir att busa i djupsnön eller något liknande!



kram therese!

2011-01-05

hej!

idag var det jag och olivia som släppte ut hästarna på morgon så då fick mamma en välförkänt sovmorgon.

efter frukosten så gick vi ut och tog in wille och gjorde honom iording för ett ridpass.
han var väldigt pigg och framåt, väldigt ivrig, men han lugnade sig mot slutet och var jättefin, jag började med lite dressyr sen körde jag lite markarbete, men han blev lite för ivrig så i slutet red jag mycket med vikten och då lossnade han verkligen och var HUUR fin som helst!

här kommer en liten bildbomb som olivia fotade:




























kram therese!

2011-01-04

hej!

idag fick jag sovmorgon så min snälla underbara mamma släppte ut hästarna, men efter frukosten så gick jag ut och mockade båda boxarna i stallet.
vid lunch ringde olivia och fråga om hon kunde komma så hon tog halv ett bussen hit. när hon kom hit så höll jag på att baka en kaka och när den var klar så bakade vi en till.
vi spelade lite spel och efter middagen så gick vi ut i stallet och gjorde klart för att ta in hästarna och vid 8 tog vi in dom, kollade igenom dom och smorde wille och så och sen fic dom var sin morot och sen släckte vi för kvällen.

nu sitter vi här vid datorn och resten av kvällen kommer det väl bli tv och prat för olivia ska sova här.

imorgon ska jag kanske rida wille och då blir det kanske lite bommar men det får vi se, det kan hända att olivia fotar lite men det är inte säkert ännu.



kram therese!

2011-01-03

hej!

idag for ju jag och olivia in till staden och vi gick till sjukgymnasten, och efter att jag har varit där så gick vi runt på stan och kollade på olika affärer, det blev inga köp men vi åt på frasses för vi blev hungriga. jag åkte med mamma hem och vi for förbi maxi och där fanns typ den snyggaste bilen ever..
påvägen hem från maxi så visade mamma mig att jag hade vunnit ett presentkort på KDRF från 6 juni tävlingen, det hade inte jag en aning om, så nu blir det att dra nytt aav det någon gång!

när jag kom hem så gick jag ut i stallet och gjorde klart för kvällen och lite senare tog vi in hästarna och dom var pigga och glada.



pluttisbebis!<3

kram therese!


2011-01-02

hej!

idag kom olivia till mig och vi hade inget att göra så vi bestämde oss för att ta ut skrutten och tolka bakom honom, så sagt och gjort så gjorde vi det.
först så började jag rida fram honom på ridbanan för att mjuka upp honom lite för han har ju stått ett bra tag nu. sen när han var uppvärmd och kändes hyffsat mjuk så satte vi på honom tolkselen och for ut över byn eller in över formmyran. han var så himla glad att få komma ut igen så han hade spetsade öron hela tiden och låg på som jag vet inte vad. men iaf så travade vi och galopperade och där ett tag så var han så taggad att jag trodde att vi alla skulle störta men det gick prima. det blev inte ett så långt pass eftersom han har stått och vilat ett bra tag men alla tre tyckte att det var jättekul.

mamma erbjöd sig för att rida wille idag så hon sadlade honom och red ett pass på ridbanan bara för att han skulle få röra på sig och hon tycker ju att det är roligt. han såg jättefin ut fast han hade tydligen varit lite tjaffsig men det hade inte varit några större problem.

nu sitter jag hos olivia och hon håller på att fixa mitt hår, jag tror att hon skulle krusa hela håret men vi får se hur det blir, dyker kanske upp en bild på det senare om jag orkar.
imorgon ska vi till stan och jag ska till sjukgymnasten och sen ska jag och oliva gå på stan och kanske shoppa någonting om vi hittar någonting fint.

nu kommer en bild  från när jag red fram skrutten, som sagt så har jag inte ridit denna häst så många gånger tidigare eller sen han kom tillbaka från att vara westernhäst så jag känner honom inte riktigt så väl och jag satte inte så mycket press på honom heller.


aja har inget mer att säga

kram therese!


2011-01-01

hej!

nu är det ju ett nytt år så nu ska jag försöka att börja blogga på riktigt igen med vardaglig uppdatering men jag kan inte hålla mitt ord eftersom jag inte rider så händer det ju inte så mycket men.

nu är det inte så länge kvar innan jag sitter på hästryggen igen!
den 12 januari så får jag börja rida och den 9 februari så får jag börja hoppa igen! inte illa!

igår så provade vi att tolka bakom wille med madrass och han tyckte det var jätteroligt, men vi kunde inte ha så högt tempo eftersom jag bara red barbacka och inte har den bästa balansen! men kul var det verkligen, kanske slänger in en bild imorgon om det blev någon bra!

nu har jag inte så mycket mer att säga tror jag.

bjuder på en bild på världensfinaste!


kram therese!

RSS 2.0