2011-04-30

hej!

idag när jag for ut med wille i skogen kändes han pigg och det kändes bra med tanke på hur han var för några dagar sen. vi mötte flera djur, eller ett rådjur och en tjäderhöna och wille skötte sig bra, tyckte dom var lite konstiga men inget annat!
han kändes jättefin i traven, lyssnade bra och höll ett lämpligt tempo, men sen när jag skulle galoppera så hoppade han till som han oftast gör i fattningen men idag så lyckades han trampa av sig en av sina framskor och fick även ett balltramp..
så nu är wille barfota på båda fra, för vi ryckte lös den andra så han inte ska bli sne, men vi ska snart ta hit hovslagaren för wille måste ändå få nya skor för han har kvar sina broddar.

nu har jag nattat hästarna och kollt till willes galoppbandage, som jag lindade efter att jag kom tillbaka till stallet, och dom har fått mat och dyl.


(jag rider lätt så klaga inte på sitsen...!)

kram therese!

2011-04-30

nu drar jag ut i stallet för att ta in och göra wille iordning för ett pass i skogen! uppdaterar senare hur det har gått!

2011-04-29

hej, förlåt för att det inte blev något inlägg igår men jag tillbringade hela kvällen till att leta efter min kanin.. men iaf så red jag wille direkt jag kom hem och han var fin egentligen men var lite stel och tittig men annars var det helt okej! idag fick wille vila för jag ville ägna lite tid till att leta efter kaninen idag också så då fick wille som sagt vila, med imorgon ska jag ut och galoppera i skogen för det var längesen vi gjorde det! så jag hoppas att han kommer att uppskatta det!

2011-04-27

hej!

idag ska ju wille få vila eftersom jag har min egen ridning på stallet i ers. jag kommer att rida två pass idag och jag hoppas att det kommer att gå bra och att jag får rida någon rolig häst! :D


dålig kvalla...utklippt från videoklipp...

kram therese!

2011-04-26

hej!

det blev ingen ridning idag utan det blev ett "joggingpass" med wille ist. han tyckte att det var lite konstigt att han skulle springa brevid mig så länge, men det blev ingen jättelång runda eftersom jag inte har den bästa kondisen^^

imorgon blir det vila för wille eftersom det är onsdag och jag ska rida på stallet i ers, men har jag tur så hinner antingen jag eller mamma gå ut och gå med honom, annrs får han helt enkelt stå.



kram therese!

2011-04-26

hellu, beger mig alldeles strax ut i stallet för att fara ut och rida, det blir nog bara ett lugnt pass för jag känner mig lite krasslig och allmänt nere.. men jag får göra det bästa av situationen!

2011-04-25

hej!

idag så sovde olivia hos mig så vi steg upp i morse och släppte ut hästarna och sen gick vi in och la oss igen.
efter frukosten så for vi till stallet och tittade då angelina red hennes ponny vanillin för dressyrinstruktören ida hellström och efter det for vi hem och jag tog in wille för att rida han. jag red lite grand här hemma på gården och hoppade några småskutt och olivia fotade mig så ni kan få några smakprovsbilder från dagen.

wille skötte sig väl sådär, hanblev lite stressad och jobbig då han insåg att han skulle få hoppa några skutt men annars så gick det hyssat bra, är iaf nöjd med tanke på att det var ett tag sen vi hoppade.

här kommer några bilder:





KOMMENTERA NUDÅ!!

kram therese!


2011-04-24

hej!

idag kom olivia till mig mitt på dagen ungefär och vi städade i min sadelkammare, och nu har det äntligen blivit klart där inne. jag kanske kan lägga ut bilder imorgon om jag orkar fota.

iaf så for ju jag och olivia ut och red idag för vi skulle kolla om wille var bättre och DET VAR HAN!! :D
jag blev hur glad som helst, vi tog det lagomt lugnt, dom fick trava av sig lite grand och båda skötte sig jättebra!
så imorgon blir det kanske ett dressyrpass om jag hittar någonstans att rida annars blir det att fara ut i skogen igen.

aja, jag fumlar bara just nu utan jag bara skriver allt möjligt, men här ska ni få några bilder som jag fotade på hästarna ute i hagen igår:





















det var några stycket!
kram therese!

2011-04-24

hej, idag ska jag ju prova att rida på wille och se om han fortfarande "haltar" men jag kommer inte rida förän senare då det inte är så varmt men också för att jag ska ut i stallet och städa klart idag! wille annonsbild

2011-04-23

hej, har nyss kommit in från stallet. jag for ut och gick en liten vända med wille och det kändes bra så jag och mamma har kommit överens om att jag ska prova rida imorgon för att se om det har gått över! stretchade han ikväll med, och nu njöt han av det! känns bra att det inte verkar vara någonting allvarligt med wille! för jag hade inte orkat med fler motgångar! kram therese!

2011-04-23

hej, igår för jag ju ut och gick med wille för att se om det blev bättre om han fick röra på sig och bli lite varm, och han var mycket mer framåt då och när jag travade med han för att se om det syntes då så markerade han mycket mindre! känns skönt! jag stretchade honom lite igår också och han verkade tycka att det var väldig skönt, så nu ska jag snart gå ut och göra klart allting i stallet sen ska jag ta ut han på en promenad idag också, få se hur lång den blir och hoppas på att det är bra idag så att det inte är någonting allvarligt! kram therese!

2011-04-22

hej!

blev inget direkt inlägg idag men detta får duga.
jag skulle ju som sagt ut i skogen med wille idag men redan när jag satte mig upp så tyckte jag att någonting verkade fel, men jag bestämde mig för att fara ut och rida men jag tyckte inte att det blev bättre, han kändes som ojämn så bara efter en bit så provade jag trava för att se om det var lika då och det var det så jag hoppade av och gick med honom hem.

jag tror inte att det är någonting allvarligt utan jag tror att han kan ha stärkt sig igår då han busade i hagen, så jag ska ut och gå men honom ikväll och se om det har blivit bättre! vi får då se hur det är och även imorgon, så beroende på hur det är så kanske han får vila i nån dag för att inte förstöra någonting.


gamal bild

kram therese!

2011-04-22

nu beger jag mig ut i det fina vädret med wille på en skogstur! uppdaterar då jag kommer in igen!



kram therese!

2011-04-22

gud så skönt det är ute nu! varmt och skönt och all snö är nästan borta och blommorna har börjat titta fram! +grader ute varje dag nu och gastande sol! hästarna står just nu ute i hagen och njuter av det underbara väderet i sin nya hage! jag ska snart gå ut och fortsätta städa i stallet och efter det ska jag förmodligen fara ut med wille i skogen och efter det om jag har ork så ska jag försöka smörja så mycket saker som möjligt för det är dom i behov av! kram therese!

2011-04-21

hann tyvärr inte med någon ridning idag då det istället blev att bygga en ny hage, men med tanke på att wille busade ganska mycket i hagen så har han ändå fått motion idag, men jag måste se till att jag har tid imorgon så wille får komma ut i skogen och trava av sig lite energi för det fick jag bevisat idag att han har ganska mycket av det! kram therese!

2011-04-21

hej! har nyss kommit in från hästarna. idag så har dom fått en ny hage för deras gamla var så himla lerig så nu har dom fått en finare och torrare! när vi släppte dom i hagen så trodde dom typ att det var grönbete för dom blev glada och galna och sprang omkring och bockade och tjollrade på. dom var väldigt söta iaf, det kan hända att det kommer en film på det senare eller imorgon för mamma filmade dom! kram therese!

2011-04-20

min busiga lilla häst! wille fick vila idag för jag har fått något konstigt i mitt finger så det domnar och spränger. inte kul men jag ska till stan imorgon och kolla om det är någonting konstigt eller om det bara är något tjafs som jag har fått. imorgon blir det ett travpass i skogen, och jag hoppas att våran bil är fixad till i helgen så jag kan fara och rida lite mer dressyr på ridbanan! kram therese!

2011-04-19

hej!

blev en barbacka tur efter byavägen idag och wille var jättefin, han var lugn och arbetade med hela kroppen som han aldrig har gjort förr! jag blev så himla glad!!
det var massa störningsmomen efter vägen med han brydde sig inte över huve taget utan bara jobbade vidare helt obrydd! och han brukar vilja titta och se på allting som händer men inte idag!

imorgon blir det att fara ut och rida om han inte tjurar som han gjorde idag när jag skulle ta in honom från hagen, han vägrade alltså att gå in...det har aldrig hänt förut men det var väl bara något han fick för sig, för han var inte halt eller någonting sånt, så jag vet inte rikigt men det gick bra senare.



kram therese


2011-04-18

hej!

idag så fick wille vila eftersom det var ännu mer storm idag än det var igår så då kände jag att det rent var onödigt att rida idag eftersom wille är väldigt känslig mot blåsten, men det har börjat bli bättre nu!

ikväll när jag tog in hästarna från hagen var wille TÄCKT med lera, han hade typ tagit ett bad ute i hagen i en ordentlig lerpöl, men som tur var så hade det hunnit torka så det gick ganska bra att borsta bort det.

NU har jag en fråga om ni skulle vilja se NU och bild på mig och wille?
isf får ni ta och KOMMENTERA!



kram therese!

2011-04-17

hej!

idag kom olivia och var med mig och vi for ut och red på hästarna och båda två skötte sig jättebra! båda va lugna hela tiden eller skrutten blev lite taggad så vi skulle galoppera men annar sså gick det alldeles över mina förväntningar för jag trodde att båda skulle hoppa på stället för dom var så taggade men så blev det inte och det är jag riktigt glad över!

jag skrev ju för jättelänge sen att ni skulle få en film och det har inte funkat någon gång att ladda in det på youtube men nu har det äntligen gjort det så här ska ni få den.
det är en filmsnutt från första gången då jag red wille i "halsring"



kram therese!


2011-04-16

hej!

idag for jag ju som sagt och och galopperade på wille och han var pigg och glad och tyckte det ar roligt, i galoppen var han lite busig så direkt jag tog i honom så gjorde han ett halvt galoppombyte, alltså han bytte bara fram och det gjorde han flera gånger, men jag tycket ändå att han skötte sig för i galoppfattningarna så bråkade han inte utan han hoppade som in i dom ist men det tycket jag är mkt bättre än att han ska studsa runt innan han kommer in i galoppen!

här kommer en bild på hur willes ben ser ut efter att dom två busarna har varit lite småvilda i hagen:

inget allvarligt

kram therese!

2011-04-16


2011-04-16

hej, idag ska jag ju som sagt ut och galoppera med wille men det kommer först att bli på eftermiddagen för vi ska ha en aktivitet med us på stallet så det blir först efter det som jag kommer att ha tid att rida! jag ska försöka att få lite nya bilder nu under lovet för just nu har jag bara gamla tråkiga bilder(a) kram therese!

2011-04-15

hejsan, idag for jag ut på en barbackatur på wille för han har blivit skadad på bakbenet pga att hästarna bråkar väldigt mycket i hagen nu, båda två har väldigt mycket vårkänslor så dom håller på mycket med varandra.. men iaf så for jag ut barbacka för att kolla så han inte hade ont och var ojämn men det var han verkligen inte! som tur var!! när jag brukar rida wille barbacka så brukar han vara spänd och ännu mer om man far ut och rider men idag var han jätteavslappnad och lyssnade superbra på alla hjälperna och var lugnt hela tiden! jag är så glad för vi går framåt hela tiden nu! imorgon ska jag ut och galoppera av honom lite grand så han har chans att busa lite(a) kram therese

2011-04-14

hej, wille fick vila idag med för jag mådde inte så bra och så hade jag ont i höften..men imorgon ska jag ut i skogen och rida vare sig jag mår bra eller dåligt!

2011-04-13

hej, idag fick ju som sagt wille vila pga att jag hade egen ridlektion på ridhuset i ersmark och då hinner jag inte rida honom och idag var det extra stressat för jag skulle rida 2 pass så jag var därför tvungen att fara tidigare! så det fick bli mamma som tog in hästarna ikväll och hon tyckte att det hade gått jättebra så jag är nöjd med hela dagen! kram therese

2011-04-12

hej!

idag så for jag och red fram och tillbaka på våran bya-väg, och wille var jättefin. han var lite smått rädd för en traktor och en dieselvärmare som surrade men annars så gick allting perfekt.
jag provade rida honom på pelhame´t idag och han funkade super på det, så jag ska försöka rida lite oftare med det eller jag har det så jag kan växla lite mellan bett.
i slutet av passet så jobbade han hur bra som helst och det gjorde mig verkligen stolt för han brukar springa med huvudet hur högt upp som helst och brukar studsa fram men det gjorde han verkligen inte nu!
nu känns det som om att vi verkligen börjar komma någonstans igen!

riktigt i slutet så lät jag honom öka traven en sista gång och han längde på stegen hur mycket som helst och det gick fort, men sen bröt han över i galopp men det var inte hans fel, och han gjorde ju egentligen inget fel, för det var ju bara för skojs skull han skulle öka.

jag är iaf SUPER DUPER NÖJD över wille idag! kunde inte gått bättre!



kram therese!

2011-04-11

hej, sry att det blev ett lite sent inlägg men. idag för jag ju som sagt ut och gick med wille och han var lite småseg och ville titta och lukta på allt annat men det gick ändå bra. det blev inte en sån jättelång promenad men så han iaf fick sträcka på benen och pulsen komma igång. det var bara det jag skulle säga! kram therese!

2011-04-11

nu drar jag ut på en promenad med wille! uppdaterar då jag kommer in igen!

2011-04-10

hej!

idag så blev det ett galoppass på wille ute i skogen och han skötte sig så himla bram han bråkade nästan ingenting, det var bara lite grand i fattningarna men det visste jag att det skulle bli men jag trodde att det skulle bli mycket, mycket mer.

så jag tror verkligen att den här metoden med trav och galopp dagar kommer att göra susen när det gäller våra "problem" i skogen!

jag ska försöka ta mig till ridhuset någon dag i veckan så jag för köra igenom lite mer dressyr på honom för det behövs verkligen nu för ingen av oss har riktigt kommit tillbaka sen skadorna.
men det kommer i lagom takt.


my baby boy

kram therese!

2011-04-09

hej, gud vad jag känner att uppdatering är på topp! äntligen! det var egentligen inte det jag skulle skriva utan idag fick wille som sagt vila men mamma för ut och gick en lite promenad med honom för hon tyckte att han skulle få röra på sig lite grand iaf! det var väl det jag skulle säga, så nu hoppas jag att ni får ha en bra lördagskväll! kram therese!

2011-04-09

du är den som betyder mest för mig!<3

2011-04-09

hej!

idag så har jag tänkt att wille ska vila för han förtjänar en  vilodag då han kan tänka igenom det som har varit nytt för honom nu på senaste tiden!

imorgon ska jag antingen ut och bara skritta eller så blir det en "galopp" dag då jag ska inrikta mig speciellt på galoppen, men jag tror att det inte spelar så stor roll vilket det blir för han är i lika stor nytta av båda!


alltså jag har verkligen bildbrist nu... jag har inga nya bilder.... men jag lovar er att jag ska försöka fixa några nya.
finns det några speciella bilder som ni skulle vilja se? typ hagbilder, dressyr eller något liknande?



kram therese

2011-04-08

jag hade egentligen tänkt lägga upp en film idag eftersom jag pratade om det för några dagar sen, men jag har helt enkelt inte haft tid att göra en film så nu när jag äntligen har haft tid och gjort en film så går det inte att ladda upp på youtube...morr sånna saker är inte roliga... men nu när det inte funkar så får jag hoppas att det funkar bättre imorgon! annars blir det ingen film överhuvudtaget..och det hoppas vi inte på!

2011-04-08

hej!

idag så blev det en uteritt, men det blev inte riktigt som jag hade planerat men det gjorde ingenting, wille provade på att vara travhäst igen och både jag och han tyckte det var jättekul!

det blev bara trav idag för jag orkade inte bråka med honom idag och det gick faktisk bra, över mina förväntningar.
jag ska nu börja köra "trav"- och "galopp" dagar då jag fokuserar på en av dom under hela ridturer, så ser vi om det blir bättre då jag rider ut.
det blev kanske lite konstigt, hoppas ni fatta?



kram therese!

2011-04-08

hej, idag så har jag tänkt fara ut en barbacka tur på wille och böja genom honom och mjuka upp honom! det blir nog riktigt bra!

2011-04-07

hej!

idag så for jag ut och körde wille igen men idag blev det ite mer på allvar och det hade han inget emot!
han var himla fin påväg ut i skogen, lyssnade bra och reagerade inte på saker som jag trodde skulle skrämma honom, men påvägen hem blev han lite stark men han blev aldrig dum eller någonting sånt utan han pinna bara på lite till och blev stark i munnen.

här kommer en bild från dagen körtur! det var förövrigt riktigt mysigt!


kram therese!

2011-04-06

hej!

idag blev hästarna skodda så båda två får vila, plus att jag har varit hemma från skolan så det passar väldigt bra!
imorgon tror jag att jag ska försöka att köra wille för han tyckte det var sjukt kul och det är väldigt nyttigt för honom!

det blev ett väldigt kort inlägg men.

Lord Danelli & Wisehead


Wisehead - min bebis

kram therese!

2011-04-05

hej!

idag körde jag wille i rockard för första gången sen han kom till mig och jag var lite smånervös på hur det skulle gå såhär första gången men han var hur fin som helst och tyckte det var jättekul!
det blev inget ansträngade ridpass för nellie var med på skrutten och sen eftersom det var första gången vill jag ta det säkra före det osäkra.
men jag är 100% nöjd idag!



kram therese!

2011-04-04

hej, det blir tyvärr ingen ridning ikväll för jag har fått feber och är allmänt trött i hela kroppen så wille får vila idag. jag är väldigt less på att vara sjuk för jag tycker att jag ha varit det väldigt mycket nu så wille ha därför fått vila ganska mycket senaste veckorna..men det är inte så mycket man kan göra...

2011-04-04

hej, jag vet tyvärr inte om det blir något ridpass idag eftersom jag har en möjlig hjärnskakning och så har jag sjukt ont i huvudet så jag vet inte om jag klarar av att koncentrera mig tillräckligt för att rida.. men vi får se hur jag mår efter middagen! kram therese!

2011-04-04

hej!

idag så har jag tänkt fara ut på en lång skrittur för att stärka han skritt för den behöver verkligen tränas!

kram therese!

2011-04-03

hej!

idag for vi in till ridhuset för att wille skulle få lite miljöträning och inte alltid behöva vara här hemma på gården!
det gick ganska bra, han var väldigt fin i början men sen så började han bara att stressa upp sig och studsa på stället, men sen efter att få galopperat av sig så lugnade han ner sig!

har tyvärr inga bilder från dagen, men jag kanske kan orda en film från ett gamalt ridpass som ni inte sett, om ni vill se det såklart?



kram therese!

2011-04-02

hej!
mådde inte så bra i morse så jag kände mig inte så taggad på att rida så då for jag och wille ut på en långpromenad och det var riktigt mysigt!
från början var han lite seg och skulle lukta på allt möjligt men sen efter ett tag och påväg tillbaka så blev han mer framåt och lyssnade bättre på mig! är mycket nöjd över hur han skötte sig idag!

 

kram therese!

2011-04-01

olivia har varit hur snäll som helst och gjort en ny header till mig! TUSEN TACK!;-)

2011-04-01

varför alla motgångar?

RSS 2.0